keskiviikko 27. marraskuuta 2013

erikoispostaus-harrastukseni

Heippa kaikki! Nyt olis siis luvassa se kauan lupaamani erikoispostaus, ja aiheeks valihin että kerron miun harrastuksesta, ratsastuksesta. Tiiän, tää ei kaikkia varmasti kiinnosta, mut aattelin että joitakin hevosihmisiä saattaa kiinnostaakkin ja ite mielelläni kirjotan tästä aiheesta joten mikäs siinä sitten. Eli älkää ihmiset säikähtäkö tää tulee olemaan ainut tähän aiheeseen liittyvä postaus ja ne joita ei kiinnosta voi ihan hyvin skipata tämän! (-:

Oon siis aina tykänny tosi paljon eläimistä, ja mietin että joku sellanen harrastus olis kiva jossa ollaan eläinten kanssa tekemisissä, ja joka ois mielellään myös liikunnallista. Yhtenä päivänä pari vuotta sitten päätin mennä kavereiden innottamana tallille mukaan kokeilemaa millanen tää heppaharrastus oikein on. No miehän olin heti ihan myyty, joku siinä vaan iski minuun tosi kovasti. Muistan kun ekalla tunnilla pääsin sellasen vanhan pienen suomenhevosen selkään. Muistan myös sen kuinka minuu jännitti että kestänkö mie siellä kyydissä nyt ihan varmasti. Siitä se sitten lähti ja en oo katonu hetkeekään tän harrastuksen alottamista! On ollu paljon onnistumisia, mut myös niitä päiviä millon kaikki menee pieleen, ite on huonolla tuulella ja hevonenki. Sillon pitää muistella niitä hyviä ja onnistuneita hetkiä ja jatkaa vaan eteenpäin. On päiviä, jollon vettä sataa niskaan kaatamalla, mut myös niitä ihania aurinkoisia päiviä. Hevosen selässä mie oon oikeesti onnellinen, vapaa. Se luottamus ja side joka voi syntyy ihmisen ja hevosen välille, on korvaamaton. Tuun onnelliseks siitä kun hevonen hörisee tallissa vastaan ja hamuaa huulillaan takinhihaa, niillä pienillä eleillä se osottaa että välittää.

Rakastan sitä kun talvella voi mennä paksuun lumihankeen kahlaamaan niin että hevonen uppoaa hankeen polviin asti tai kun kesällä laukataan pitkin metsäteitä. Rakastan sitä kun kentällä jotkut koulukiemurat onnistuu hyvin, kun hevonen ja ratsastaja kumpikin keskittyy täysillä tai sitä kun menee esteitä, se jännityksen tunne on ihana. No mut enköhän mie oo nyt kertonu ihan tarpeeks tästä miun rakkaasta harrastuksesta, toivottavasti joku ees jakso lukee tän loppuun asti! Kommentoikaa mitä tykkäsitte. :-) Ps. Tähän loppuun lisään viellä joitain kuvia miulle rakkaista hevosista.


8 kommenttia:

  1. Tää olikin mulle uus juttu :D Ratsastus on kyllä antoisaa, niin monella tavalla :) kiva postaus !

    VastaaPoista
  2. Ota pois Willeristä nuo kuvat, ihan hirveitä kun palanu karva ja ei ollenkaa lihasta hevosessa :D

    VastaaPoista
  3. Ootko harrastanu ratsastusta 2 vuotta?:) ja mikä on hienoin hevonen jolla olet ratsastanut?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu suunnilleen :-) aika vähän mut siitä on tullu siinä ajassa tosi tärkee! Ja apua en osaa valita :D!

      Poista
  4. Musta tässä ois saanu olla enemmän sun ratsastushistoriaa! :) Oot niin kauniish ja ihana blogi :o

    VastaaPoista

Ja ilahduta hilja-miinaa (-: